Putse TC Zomerdubbels 2022

Wat?

 • Een vriendschappelijke dubbelcompetitie voor leden van Putse TC
 • Na het succes van de zomerdubbels 2021 komt er ook dit jaar een nieuwe editie

Voor wie?

 • Alle leden vanaf 12 jaar 
 • Een lid mag wel een niet-lid uitnodigen als dubbelpartner uitsluitend voor deelname aan de zomerdubbels, voor het tarief van 40 euro

Wanneer?

- Poulewedstrijden: 20 mei tem 27 augustus

- Halve finales: tussen 27 augustus en 1 september 

- Finales: 3 september

 • Er wordt zoveel mogelijk in het weekend gespeeld (in de maanden juli & augustus kunnen er ook wedstrijden op weekavonden gepland worden)

Prijs?

 • We vragen een bescheiden bijdrage van 5 euro per deelnemer en per reeks die door de club gebruikt wordt om de software van e-tournament te betalen & een mooie prijzentafel te voorzien voor alle winnaars en finalisten. Deze bijdrage wordt aangerekend via het verbruiksboek.

Reeksen?

 • - Dubbel Heren: DH8* - DH15 - DH30 - DH60 - DH100
   - Dubbel Gemengd: DG8* - DG15 - DG30 - DG60 - DG100
   - Dubbel Dames: Start to Tennis** - DD8* - DD15 - DD30 - DD50
   - Ouder-kind reeksen: U9 (oranje) - U11 (groen) - U13 (geel)


 •   (*) Opgelet: 8 punten reeks alleen toegankelijk voor ploegen waarvan 1 van beide spelers nog nooit competitie (Interclub of tornooien) gespeeld heeft. Competitiespelers dienen in te schrijven in de 15 ptn reeks of hoger.
      (**) Start to Tennis reeks alleen toegankelijk voor volwassenen die in 2020, 2021 of 2022 de start to tennis reeksen hebben aangevat.

Reglement

 • Lees hieronder ons reglement zeker na

Nog vragen?

Reglement

 1. De competitie start op vrijdag 20 mei en eindigt op zaterdag 3 september met een finale-avond.
 2. De wedstrijden worden gespeeld volgens de reglementen van Tennis Vlaanderen en KBTB.
 3. Er wordt gespeeld naar 2 gewonnen sets en de derde set wordt gespeeld volgens een super tiebreak (tot 10 punten met 2 punten verschil). De U9 en U11 reeksen spelen een set tot 4.
 4. Er wordt gespeeld in poulevorm waarbij de poules beperkt worden tot maximum 8 ploegen.
 5. Alle poulewedstrijden dienen gespeeld te worden tegen ten laatste zaterdag 27 augustus.
 6. De eerste 2 ploegen van elke poule spelen op zaterdag 3 september een finale. In geval er 2 poules in een reeks georganiseerd worden, dienen er gekruiste halve finales gespeeld te worden in de week van 29 tot en met 1 september. Indien 2 ploegen eindigen met evenveel punten in het klassement is het onderlinge duel doorslaggevend. In de reeksen met 4 poules gaan enkel de 1ste van elke poule door naar de halve finales.
 7. De punten worden per wedstrijd als volgt toegekend:
  • een gewonnen wedstrijd in 2 sets: 3 punten
  • een gewonnen wedstrijd in 3 sets: 2 punten
  • een verloren wedstrijd in super tiebreak: 1 punt
  • een verloren wedstrijd in 2 sets: 0 punten
 8. We vragen een bescheiden bijdrage van 5 euro per deelnemer die door de club gebruikt wordt om de software van e-tournament te betalen & een mooie prijzentafel te voorzien voor alle winnaars en finalisten. Deze bijdrage wordt aangerekend via het elektronisch verbruiksboek
 9. Lidmaatschap van Putse TC is verplicht. Een lid mag wel een niet-lid uitnodigen als dubbelpartner, uitsluitend voor deelname aan de zomerdubbels, voor het tarief van 40 euro.
 10. Jeugdige deelnemers dienen minstens 12 jaar te zijn en met gele ballen te spelen, uitgezonderd voor de U9 en U11 reeks.
 11. De volgende reeksen worden georganiseerd:
  1. Dubbel Heren: DH8(*), DH15, DH30, DH60 en DH100
  2. Dubbel Gemengd: DG8(*), DG15, DG30, DG60 en DG10
  3. Dubbel Dames: Start to Tennis(**), DD8(*), DD15, DD30 en DD5
  4. Ouder-kind reeksen: U9 (oranje), U11 (groen) en U13 (geel)
   1.  (*)  Opgelet: 8 punten reeks alleen toegankelijk voor ploegen waarvan 1 van beide spelers nog nooit competitie gespeeld heeft. Competitiespelers dienen in te schrijven in de 15 ptn reeks of hoger.
   2.  (**) Start to Tennis reeks alleen toegankelijk voor volwassenen die in 2020, 2021 of 2022 de start to tennis reeksen hebben aangevat
 12. Inschrijven kan tot en met woensdag 11 mei 23u59.
 13. Alle wedstrijden worden gepland door het volwassenencomité op basis van de beschikbaarheid die doorgegeven wordt bij inschrijving. Het volwassenencomité zorgt ook voor de reservatie van de terreinen.
 14. Indien een wedstrijd niet kan door gaan, moet het volwassenencomité hiervan minstens 24u op voorhand op de hoogte worden gebracht. De ploegen mogen onderling een nieuwe datum afspreken en geven deze door aan het volwassenencomité (ten einde een terrein te reserveren).
 15. Indien een wedstrijd niet kan door gaan, nemen de ploegen met elkaar contact op en spreken zij onderling een nieuwe datum af. Anders wordt de wedstrijd verloren met 6/0 6/0 door de ploeg die belet is. 
 16. In uitzonderlijke gevallen zoals langdurige ziekte, kwetsuur of dergelijke zal de partner een vervanger mogen zoeken. Vervangers spelen met het klassement dat ze hebben op het moment van de wedstrijd(en). Uiteraard mag men niet het maximum aantal punten van de reeks overschrijden.
 17. De zomerdubbels worden tijdens de poules door het volwassenencomité achtereenvolgens ingepland op de terreinen 1, 2, 3 en 4 volgens hun beschikbaarheid. Minstens de terreinen 5 & 6 blijven steeds vrij voor andere leden die willen komen tennissen.
 18. Lessen hebben steeds voorrang op de zomerdubbels
 19.  De wedstrijden worden zoveel mogelijk in het weekend gepland. In de maanden juli en augustus kunnen er ook wedstrijden op weekavonden gepland worden. De wedstrijden starten niet later dan 22u.
 20. De uitslag van een gespeelde wedstrijd dient onmiddellijk na de wedstrijd doorgegeven te worden via de website van e-tournament.
 21. Een wedstrijd die forfait gegeven wordt, wordt beschouwd als verloren met 6-0 6-0 en dient ook zo in gegeven te worden als uitslag in e-tournament.
 22. In geval van betwisting zal het volwassenencomité op basis van de argumenten van alle partijen autonoom en objectief oordelen en een eindbeslissing nemen.
 23. Hou je aan de fair play regels en de maatregelen mbt COVID-19 (zoals social distancing)!